Cartea oglinzilor

Pentru că la blog se abonează în continuare cititori, deși ne-am mutat deja de vreun an pe http://www.inimadecarte.ro, am să public și aici (începuturi de) recenzii sau note de lectură. Azi, despre ultimul roman scris de Eugen Ovidiu Chirovici. „..oglinzile” este prima sa carte pe care o deschid – nu m-a atras subiectul celorlalte.

De la inteligența pe care se presupune c-ar avea-o economistul din Făgăraș aveam alte pretenții. Dar așa stă treaba în literatură: de la autori cu nume avem anumite așteprări, în vreme ce „prezumția de nevinovăție” li se acordă doar debutanților – poate de aceea se și scrie atât de mult. Fostul șef al masonilor a devenit un autor interesant pentru mine abia după ce am citit ce a scris publicația britanică „The Guardian”:

La trei ani după ce s-a mutat în Marea Britanie, scriitorul român Eugen Ovidiu Chirovici a scris primul roman în limba engleză, iar cartea a devenit un fenomen global.

Ar putea fi un nou Cioran? m-am întrebat cu naivitate, interesat mai mult de vestea relocării, și conștient că un gânditor de calibrul apatridului din Rășinari se naște doar o dată la 100 de ani. Cu toate că lectura „Cărții oglinzilor” merge ușor, nu este chiar genul de roman pe care nu poți să-l lași din mână.

Oarecum plictisit de prima parte, am început altele între timp, pe care le-am și parcurs până la sfârșit. Am revenit totuși la această carte weekendul trecut, curios să aflu ce-o fi cu oglinzile, până la urmă. Citiți continuarea recenziei aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s