Caraval de Stephanie Garber

 

19883554_2003505696547976_2071452317_n

 

Pusă în faţa unei căsătorii aranjate, Scarlett şi-a pierdut speranţa de a vedea îndepărtatul Caraval, unde anual se ţin reprezentaţii. Sora ei, Tella, reuşeşte totuşi să o ducă la spectacol, dar este răpită. În acest sezon, se pare că jocul se învârte în jurul Tellei, iar cine o va găsi
va fi declarat câştigător.

 

 

 

Scarlett își dă seama că singura ei scăpare este căsătoria, chiar dacă nu îl știe pe conte, asta e singura ei scăpare. Vrea să scape de tatăl ei, e un om foarte rău. Dar o să o salveze și pe sora ei, Tella.  De mici fetele vroiau să ajungă la Caraval, dar nu a fost posibil din cauza unui accident și  desigur tatăl lor.  Tatăl lor este un om foarte rău, veți afla de ce citind cartea. Scarllet îi scrie de câțiva ani lui Legend, cel care deține Caravalul, dar nu primește răspuns abia înainte de căsătoria ei.  Primește invitații, în sfârșit Legend îi răspunse la scrisoare, dar nu știe ce să facă.  Tella, alături de Julian, reușesc să o ducă pe Scarllet la Caraval, chiar dacă se împotrivise la început.   Caraval este un joc periculos, se joacă numai noaptea, iluzii peste tot, fiecare vrea să câștige dorința lui Legend.  Tella trebuie găsită înainte altora, asta e miza. Miza : Tella. Julian o va ajuta pe Scarlett pe timpul jocului, dar asta nu era în plan.  Insula e magică, există reguli, iar uneori plata poate fi periculoasă pentru cumpărător, chiar și zile din viața acestuia, dar Scarllet este în stare de orice pentru sora ei.

Chiar dacă erau doar trei picături de sânge, Scarllet le simți pe fiecare, iar durerea trecu dincolo de degetul ei. Era ca și când o mână și-ar fi înfipt unghiile în inima ei și ar fi strâns-o. 

Sentimentele lui Scarllet se aprinseră în culori mai strălucitoare decât de obicei. În roșu vital al cărbunilor aprinși. În verdele dornic al firelor noi de iarbă. În galbenul frenetic al unei păsări care dă aripi. În cele din urmă, îi răspunsese. 

Mi-a plăcut de Julian cum îi spunea Roșiuță lui Scarllet, între ei se înfiripă ceva, este plin de secrete acest Julian. În acest joc Scarllet se regăsește, devine mai puternică. Ce mai personaje o să mai apară! Am fost uimită de venirea contelui și a tatălui tiranic. Și nu e o iluzie creată de joc.  Mi-a plăcut cum și-a înfruntat tatăl. Și ce mai răsturnări de situații. Lumea creată de Stephanie este așa de frumoasă, chiar dacă există personaje pe care le urăști.  Scarllet trebuie să se grăbească, timpul trece.   Nu vreau să dezvălui prea multe, vreau ca voi să descoperiți lumea Caravalului, alături de Scarllet, Julian și alte personaje. Mie mi-a plăcut la nebunie, mi-a adus aminte de Circul Nopții de Erin Morgenstern.  O recomand tuturor! Mulțumesc Târgul Cărții pentru această minunată carte.  Voi ați citit această carte ? Cum vi s-a părut? Cartea a apărut la editura Rao.

TheSagittariusBooksBlog. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s