Lansare de carte la Bookfest

Mâine, 1 octombrie, are loc la ora 17.30 un recital poetic și lansarea volumului Noaptea in care focurile vor arde pana la capăt, publicat de cercetătoarea, traducătoarea și poeta Emilia Ivancu la Editura Eikon.

emilia1Emilia Ivancu este Lector de Limba și Literatura Română la Universitatea din Poznań (Polonia), în colaborare cu Universitatea din Alba Iulia (România). Are un doctorat în studii post-coloniale la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Acesta este al IV-lea său volum de poezie, după: Jocul de a nu fi mai mult decât sunt/ Gra w to, aby nie być niczym więcej niż jestem (2012) (trad. în imba polonă de Tomasz Klimkowski), Șamanii și poeții (Editura Eikon, 2014), Washing My Hair with Nettles (trad. în limba engleză de Diarmuid Johnson, Parthian Books 2015) și Noaptea în care focurile vor arde până la capăt (Editura Eikon, 2016). A mai publicat Dicționarul polono-român/româno-polon (co-autor, 2011), și este coautor al Ghidului de conversație polon-român Rumuński. Rozmówki planszowe (Ed. Red Point Publishing, 2010).

A tradus poezia lui Diarmuid Johnson, Jan Twardowski, RS Thomas și romanul lui Angharad Price „O Tyn Y Gorchudd!” (Oh, ridică vălul!) din limba galeză în limba română (Editura Eikon, 2014).  A editat și coordonat, alături de Tomasz Klimkowski și Georgeta Orian volumul monografic despre interbelicul românesc „Fascinantul interbelic. Idei, oameni, cărţi”, Editura Aeternitas (2016).

Emilia Ivancu a mai colaborat la diverse proiecte de limbă, cultură și literatură română cu Institutul Cultural Român din Varșovia, Casa Bretonă din Poznan, Compania Samsung Polonia, Editura Eikon, Editura Parthian (Țara Galilor) și este, de asemenea, membru al comitetului de redacție al Jurnalului de studii românești Finnish Journal for Romanian Studies (Universitatea din Turku, Finlanda), cofondator și vice-președinte al Asociației Cultural-Literare Arados.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s