Vălul pictat de W. Somerset Maugham

coperta1

La un moment dat mă întrebam de ce citesc această carte (a durat mult ca să o termin) dar mă bucur că nu am renunțat la ea. Am văzut filmul și mi-a plăcut, îl recomand (citiți cronica lui pe filme care merită văzute).

Dar să revin la carte. Acțiunea ei se desfășoara la Londra și în China. Kitty Fane face o greșeală imensă, de care nu își dă seama până când nu descoperă soțul ei. Ea s-a căsătorit (doar ca să nu rămână fată bătrână) cu Walter Fane, un bărbat care o iubește.

Dar Kitty nu e prea fericită și va găsi alinare în brațele altui bărbat. După ce Walter descoperă, iar Kitty își dă seama cum e defapt Charlie. Walter avea dreptate și o ia într-o zonă infestată de holeră (el este bacteriolog). Continuarea recenziei pe blogul meu .

Painted Veil pic 2

Câteva citate din carte :

„ Lumina tare a amiezii răpea misterul palatului vrăjit, care acum nu mai era decît un templu țipător și derăpănat de pe zidul orașului. ”

„ Niciodată nu se simțise cu inima mai ușoară. I se părea că tot trupul îi e scoică ce zace la piciorele ei, iar ea rămas doar spirit pur. ”

„ Erau sute și sute de jonci, toate silențioase și misterioase în lumina aceea fantomatică, și aveai senzația că echipajele lor sînt stăpânite de o vrajă, căci lucrul care le ținea atît de liniștite și de mute nu părea să fie somnul, ci ceva straniu și teribil. ”

„ Spațiul vast și asfințiturile frumoase și tragice de pe Oceanul Indian o odihniseră. Părea că e purtată spre țară unde poate fi liberă și stăpînă pe sufletul ei.”

Ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Cartea a fost ecranizată.

Ați văzut filmul? Cum vi s-a părut?

Reclame

4 gânduri despre „Vălul pictat de W. Somerset Maugham

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s