Elizabeth George Speare – Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei

12670091_430356303840975_3596894175705246167_n

 

Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei m-a surprins plăcut, deși nu are elemente fantastice. Acțiunea se petrece în anul 1687. Kit își ia inima în dinți și pleacă din Barbados la mătușa și unchiul ei. Ea a fost obișnuită cu o viață liberă, plină de dragoste și are anumite avantaje față de celelalte personaje. Kit surprinde pe toată lumea prin felul ei de a fi, asta îi va aduce și probleme, dar asta o face specială. Toți rămân mască când înoată după păpușa lui Prudence. Are parte de aventuri, întâlnește o persoană specială și de aici titlul cărții.

Kit m-a surprins în fiecare capitol, îmi venea să o îmbrățișez mai ales pe la sfârșit: nu îi este teamă să zică ce știe și ce crede. Viața ei s-a schimbat dar ea nu, mi-a plăcut asta. O scenă care m-a ținut cu sufletul la gură a fost cea în care Kit și Hannah fug să se ascundă de cei care o urau pe ultima, mai ales că se îmbolnăvesc copiii și toți, aproape toți dau vina pe ea. Nat ajută și el la salvarea lui Hannah, o bătrânică tare de treabă. O carte minunată din punctul meu de vedere. Merită citită și o recomand. Restul recenziei o puteți citi pe blogul meu.

Câteva citate din carte :

„Caracterul lui atât de moralizator, care răzbătea de sub vocea și înfățișarea sa blândă, o iritase și pe ea de multe ori. Își dădea seama că nu-i putea povesti despre cărțile pe care le îndrăgise, la fel cum nu-l putea face să-și imagineze cum se legănau palmierii sub cerul albastru și strălucitor”.

„Kit simți din nou că în aer plutea o atenționare pe care nu o putea desluși. Cu fiecare zi de întârziere îi venea tot mai greu să scape de sentimentul acela de nesiguranță. ”

„Fata le întoarse sfidător spatele, nu înainte de a-i face prietenos cu mâna lui Prudence. Fețișoara ascuțită se îmbujoră toată de încântare”.

Reclame

2 gânduri despre „Elizabeth George Speare – Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s