Îngeri căzuți – Susan Ee

 

Lumea în care trăiește Penryn a luat-o razna. De ce? Îngerii își fac de cap, nu se știe motivul pentru care distrug sau omoară oameni. O lume devine apocaliptică datorită îngerilor…

Alături de familia ei, Penryn încearcă să reziste în această lume periculoasă. Dușmanii sunt pretutindeni: Paige este răpită de un înger, înainte de asta cele trei (Penryn, Paige și mama acestora) sunt martorele unei lupte între îngeri, iar unul dintre ei are de suferit. Paige scoate un sunet ce le atrage atenția îngerilor și așa va fi răpită.Penryn este în stare de orice iar mama lor e cam nebună, dar într-un fel e o mamă bună.

Penryn va face echipă cu un înger, Raffe – care luptase în bătălie. Rămâne fără aripi iar Penryn profită de asta, fac o echipă bună împreună. Raffe e genul de personaj pe care nu ai cum să nu îl adori. Cei doi au parte de multă acțiune în care aflăm mai multe despre Raffe: pe lângă dezvăluirile despre el, aflăm și ce au de gând alți îngeri și ce se află în acel sălaș al lor. Paige suferă o transformare.

A fost o carte alertă. Deja aștept următoarele volume. Nu vreau să dezvălui prea multe din ea, pentru a vă lăsa să descoperiți ce vor face și prin ce trec Penryn și Raffe. Recomand cartea tuturor, merită. A apărut la Editura TREI – Young Fiction Conection. Dacă ați citit-o, sunt curioasă: cum vi s-a părut?

Iată câteva citate :

„ Iau repede aripile mătăsoase ca să le înfășor într-o pătură mâncată de molii din căruciorul mamei. Penele albe ca zăpada sunt de-o moliciune minunată, mai ales în compărație cu pătură aspră. Deși este o clipă tensionată, sunt tentată să le mângâi. Dacă le smulg și le folosesc ca monedă de schimb câte una o dată, o singură aripă probabil că ar putea să ne ofere adăpost și mâncare, pentru un an, la toate trei. ”

„ De la atacuri, în mod ironic, apusurile au fost glorioase. Dincolo de geamurile apartamentului nostru, cerul arde ca un mango răscopt în tonuri vii de portocaliu, roșu și vinețiu. Norii sunt aprinși în culorile asfințitului și mi-e aproape teamă că noi, cei rămași prizonieri sub ei, vom lua, de asemenea, foc. ”

„Și acestea îmi spun că Raffe este al meu. Eu l-am găsit prima. Dacă gorilele astea pline de testosteron vor o bucată din el, vor trebui să aștepte până ce el mă va fi dus în sălașul îngerilor. ”

„Ce ar face, dacă ar ști, totuși ? Ar anula operația și ar renunța la singura speranță de a-și recupera aripile? Nicio șansă. ”

„Pentru ce îmi pare rău , mai exact? Că semenii lui au atacat lumea mea și au distrus-o? Că sunt atât de brutali, încât pot reteza aripile unuia de al lor și apoi să îl lase să fie sfâșiat de sălbaticii locului? Dacă suntem chiar atât de sălbatici, asta e doar fiindcă ei ne-au făcut așa”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s