Blogurile cefilmevăd și cărțidereferință – publice

Sunt așa multe vieți pe lume, că nu le poți trăi pe toate. Nici măcar vedea, pe gaura cheii, la oricât de multe filme te-ai uita. La fel de multe cărți, pline de cunoștințe  imposibil de asimilat într-o viață de om. Savantul clasic aparține Evului mediu, geniile – Renașterii. Anii din urmă au fost ai specialistului. Dar acum cel mai complicat lucru este să fii tu însuți, să te cunoști pe tine și să te accepți cu toate defectele și mai ales, cu întregul potențial. Să-ți valorifici acest potențial, să nu-l lași să dispară ori să se risipească pentru un fel de a fi în lume, unul perimat și discret. Nimeni nu cred că poate face asta de unul singur, orice fel de antrenament ar urma. Ai nevoie de prieteni cu care să rezonezi și de colegi – să nu trebuiască să-mpingi căruța de unul singur, ci s-o pui pe roate, la o adică. Lumea se pregătește pentru the internet of things, în care totul va fi cartografiat, totul la vedere. După 300 de zile și 270 de articole publicate pe blog, vreau să lămuresc un anunț important pentru mine – cel din titlu.

Blogurile de pe wordpress cefilmevăd și cărțidereferință nu-mi mai aparțin în exclusivitate. Nu că le-aș lăsa baltă, ele devenind pentru primele două luni din an bloguri colective, pentru ca de la 1 martie să fie publice. Primul pas înainte: co-optarea mai multor autori în scopul diversificării conținutului publicat. Pe cărti de referință va fi cel mai dificil, pentru că nu prea mai citește nimeni: am invitat să publice recenzii profesori din Bistrița și din Baia Mare, dar sunt încă în căutare de colaboratori. Cei interesați, vă rog să-mi lăsați un mesaj.

Pe blogul de film – ce filme vă – cu ocazia Oscarurilor a fost mai ușor să găsesc cinefili interesați: Oana Rădeanu, Laura Gamulea, Adriana-Ortansa Lazăr, Elena Raicu, Răzvan Nicoară și Cătălin Pavel; de asemenea, mai publică piratul cinefil Benea Simion, Ana Ayana de la numai filme și probabil, și Iulia Dromereschi, Ioana de la-povestile-mele.blogspot.ro și Adina Conț. Zece colaboratori mari și tari, deocamdată.

Mai sunt 20 de locuri până la cele 30 disponibile (câte permite platforma de blogging wordpress), care sper să se ocupe până la primăvară. Posibilii contribuitori cu recenzii de cărți și cronici de filme sunt rugați să îmi semnaleze disponibilitatea. Fiindcă ziua are acum tot mai multe ore 🙂 Vă mulțumesc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s